Somul. Dragul de el. Partenerul ideal al cearcănelor şi mâncărimilor nocturne între buci. Se manifestă prin lipsa totală de interes faţă de orice e pe lângă el şi stăpânul său. Se foloseşte ca ingredient în weekenduri, vacanţe, ore de curs, noapte, zi, locuri moi (anorganice) şi altele. Solubil în lene, degeabire, certuri lungi şi anevoioase, sforăituri, concentrare… concentrată. Somnul este considerat fel principal, însă poate fi servit şi ca aperitiv sau condiment.

Pe plan folcloristic, somnul este văzut printr-un proverb faimos: ‘Cine sapă groapa altuia departe ajunge şi cine se trezeşte de dimineaţă cade în ea.’, ce prezintă un aspect negativ al odihnirii fiinţei. Alt proverb indică ‘Somnul raţiunii naşte monştri.’ gândit în ziua de azi pentru a descrie originea ‘Războinicului Luminii (Stinse)’ şi al altora ce-i seamănă, în special celor din parlamentul Ţării cu Susu-n Jos, unde zacusca de sub unghii se serveşte cu somnul afermenţionat şi un ziar (cu şi despre ei!).

Utilitatea sa este nemarginită, ştiinţific folosită în situaţii de maximă importanţă pentru maximum de eşec. Luăm spre exemplu Cernobâlul, sau anumite examene. Rezultatele sunt satifăcătoare cel puţin.
V-am prezentat oportunităţile somnului ca variabilă a vieţii aşa cum este ea.
Acest fenomen se serveşte fără prescripţie medicală. Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului de la naştere. Dacă apar manifestări neplăcute adresaţi-vă cafelei sau injecţiei letale. Atenţie! Somnul poate provoca dependenţă!
0 comentarii:
Post a Comment